Executive coaching

Waarom executive coaching?

De meeste mensen zullen waarschijnlijk geen idee hebben van wat dit precies is en wie hier gebruik van maken. Dit is dan ook precies de reden dat ik er vandaag wat meer over wil gaan vertellen, zodat jij en jouw omgeving hier misschien na het lezen van deze tekst wel wat van is opgeschoten. Dit is handig aangezien dit een onderwerp is wat voor veel verschillende mensen erg nuttig kan zijn. Executive coaching is dan ook bezig aan een opmars. Steeds vaker komt het voor dat topmanagers, CEO’s en directieteams executive coaches inschakelen om goed scherp te blijven. Maar dat niet alleen, ik ga je nu dan ook meer vertellen over waar het nog meer voor gebruikt wordt.

Naast scherp blijven kun je ook inspiratie opdoen, stilstaan bij de huidige situatie en stappen maken die invloed hebben op de toekomst. Wat is executive coaching dan precies, wat maakt het steeds populairder, welke resultaten levert het op? Allemaal vragen waar ik vandaag antwoord op probeer te geven. Hoe herken je bijvoorbeeld een goed executive coach en wat zijn de principes van een effectieve coach traject? lees gerust verder!

Wat is het precies?

Executive coaching is het vergroten van de effectiviteit van de executive door het versterken van diens leiderschapskwaliteiten, hartstikke mooi natuurlijk. Een executive coach onderscheidt zich door in de coaching zowel op de persoon als op de complexe context en het krachtenveld van de executive aan te sluiten. Onder executives vallen onder andere directie leiders, bestuurders, DGA’s en top managers, toezichthouders en commissarissen. 

Wat is het verschil?

Vaak wordt executive coaching verward met business coaching. Deze twee begrippen hebben niet dezelfde betekenis. Daar waar executive coaches zich op richten is vooral de effectieve beslissingen en keuzen die gemaakt worden door het management, is business coaching gericht op het realiseren van doelstellingen door middel van strategische planningen. Dit is dan ook het grote verschil, probeer ze dan ook zo goed mogelijk uit elkaar te houden. Daarnaast zijn beide natuurlijk van cruciaal belang om je onderneming te laten groeien en je organisatie te ontwikkelen. Het is er dan ook op gericht voor het versterken van persoonlijk en professioneel leiderschap. De executive coach kan het definiëren, verduidelijken en realiseren van doelen begeleiden en ondersteunen. Dit is dan ook de reden dat er veel verschillende mensen zijn die de hulp van zo een coach inschakelen. Voor meer informatie kijk je op internet. 

Geef een antwoord