Edelstenen en mineralen

Op zoek naar edelstenen en mineralen?

Dus jij bent op zoek naar edelstenen en mineralen? Geweldig! Er zijn namelijk een heleboel verschillende soorten prachtige stenen die jij kan kopen. Er zijn namelijk een heleboel redenen en gelegenheden om zo’n prachtig mooie steen voor iemand te kopen. Of misschien wil je iemand wel een sieraad schenken met een prachtige steen er in? Dat kan allemaal, als je maar op de juiste plekken zoekt. Toch lijkt het ons handig als jij eerst wat meer informatie hebben over wat mineralen en edelstenen precies zijn, voordat je er natuurlijk iets van gaat kopen. Je wilt namelijk wel weten wat je koopt en waar je op moet letten tijdens het kopen.

Wat zijn edelstenen?

Edelstenen en mineralen zijn natuurlijk zeer zeldzame gesteenten, die in de meeste gevallen worden bewerkt en natuurlijk verwerkt in sieraden en sierobjecten. Een prachtig cadeau natuurlijk als je het mij vraagt. Edelstenen zijn beschikbaar in een van de volgende kenmerken: Schoonheid, Hier vallen dan natuurlijk alle visuele aspecten onder zoals kleur, glans, vuur, doorzichtigheid en lichteffecten. Dan hebben we duurzaam, hierbij wordt natuurlijk gekeken naar de hardheid van de steen, breekbaarheid, splijtbaarheid en chemische bestendigheid. Je wilt natuurlijk niet dat jouw dure steentje zomaar kapot of beschadigd raakt. En als laatste hebben we natuurlijk de zeldzaamheid van de steen, hierbij wordt gekeken naar hoe vaak de betreffende steen ongeveer voor zal komen in de natuur.

Het slijpen van mineralen en edelstenen

Edelstenen en mineralen kunnen in veel verschillende vormen geslepen worden, hartstikke mooi natuurlijk. Het basis onderscheid wordt gemaakt tussen cabochon, dit is wanneer de edelsteen in een bolle vorm wordt geslepen. Hierbij wordt hij ook gefacetteerd, bij het slijpen wordt er natuurlijk gekeken naar de verschillende eigenschappen van de steen. Zo wordt er bijvoorbeeld gekeken naar de kleur, kleurverdeling, insluitsels, speciale lichteffecten, dispersie en breuk en slijvlakken. Op deze manier worden ze dan ook verwerkt tot bijvoorbeeld een halsketting, oorbellen, armbanden en vele andere sieraden. Maar dat niet alleen ze worden natuurlijk ook verwerkt in de industrie. 

Dan zijn er natuurlijk ook nog een heleboel bekende edelstenen en mineralen waarvan ik er een paar op wil noemen. Waarschijnlijk zullen de meeste lezers wel een aantal van deze stenen herkennen. Zo hebben we bijvoorbeeld; amethist, bergkristal, diamant, granaat, jade, lapis lazuli, maansteen, onyx, robijn, kwarts, saffier, smaragd en topaas. Maar en zijn nog een boel andere soorten beschikbaar, sommige zeldzamer dan andere. Kijk voor meer informatie nog even op internet. Bijvoorbeeld bij Brouwers Mineralen.

Geef een antwoord