Casavemeel

Cassavemeel is gezond

Het is steeds bekender dat het voedsel wat er in de supermarkten te koop is niet bepaald goed is voor je gezondheid. De groenten en aardappelen zijn bespoten met behoorlijk wat gif en wij krijgen dat allemaal binnen. De moderne ziektes komen voort uit slecht eten. Ook fruit is bespoten en te bedenken dat de koekjes, brood, en allerlei granen ook afkomstig zijn van landerijen waarbij pesticiden gebruikt worden. Gelukkig zijn er steeds meer mensen bewust  en op de hoogte van deze informatie. Daarom schieten de biowinkels de grond uit.  Men gaat meer gezonder koken en dat vraagt natuurlijk om gezonde voedingsmiddelen. Dat vraagt om winkels en online winkels die deze producten voor u hebben liggen. Afu Mena is zo’n winkel. Zij hebben vele producten waaronder Cassavemeel. Dit is meel die gezonde en helende stoffen bevat.

Wat is cassave

Cassave is een wortel en komt onder andere uit Suriname. Cassave komt dus uit de grond. Vroeger dacht men dat het geen voedingsstoffen zou bevatten en was het eigenlijk voor de armen. Nieuwe onderzoeken bewijzen het tegendeel. Cassave is erg gezond en bevat 34% van de aanbevolen hoeveelheid aan vitamine C. Dat is een behoorlijk hoog percentage.

Ook zitten er veel vezels in de groente dat maakt dat het hart- en vaatziekten mee kan voorkomen. Het is wetenschappelijk bewezen dat cholesterol minder snel oxideert en zich als een plaque hecht aan de aderwanden zodat er minder kans is op aderverkalking.

Wat is er zo gezond aan? 

We leven in een stressvolle tijd en de meel van de cassave kan het prikkelbaredarmsyndroom voorkomen. Het is een goed middel voor het zenuwgestel en je kunt beter met stress omgaan als je veel cassave eet. 

Cassavemeel wordt in tropische landen veel voor toetjes gebruikt.

In deze wereld waarin we veel stress ervaren is gezonde voeding de tempel van je lichaam en geest. Het is dus belangrijk om met pure producten te koken. Deze meel is dus een belangrijk product waarmee je vele heerlijke gerechten kunt maken. Ook zijn er een aantal kant en klare producten te koop bij Afu Mena. Je kunt natuurlijk ook zelf via internet op zoek gaan naar heerlijke gerechten waarvan de basis de cassavemeel is. Het is ook erg leuk om internationale gerechten te leren klaarmaken. Genoeg uitdaging met een gezond resultaat. 

Mocht je geïnteresseerd zijn dan kan je kijken op de stite van Afu Mena.

Geef een antwoord